Kismamák

Pocakokat leginkább a 28. és 33. hét között szeretek fotózni. Természetesen nem ragaszkodom a határokhoz, de tapasztalataim szerint ekkor még a Kismama fitt, és a Pocak méretei is elég hangsúlyosak egy fotózáshoz. Ha tehetem, a kültéri fotózásra beszélem rá a Kismamákat, a műtermi fehérneműs fotók már nem annyira az én világom. 🙂 Amennyiben mégis inkább afelé hajlanál, abból is a szolidabb, sejtelmesebb fotókat preferálom. A fotózáson természetesen részt vehet a Kispapa, valamint ha van(nak), a Nagytesó(k) is 🙂 Bővebb információkról érdeklődj belső üzenetben!

Újszülöttek

A munkám szíve csücske és egyben lassan a legnépszerűbb téma az ügyfeleim körében. Ez a műfaj rengeteg türelmet és odafigyelést igényel, hiszen pár napos babákról beszélünk. A fotózás eltarthat 3-4 órán keresztül is, mivel nagyon fontos szempont, hogy a Kicsi aludjon, miközben fotózom. Ezt a mélyen alvó állapotot sokszor nem egyszerű elérni, ezért a maximum korhatár a Baba életének 10. napja. Jobb szeretem előbb megejteni a fotózást, már az 5.-7. napon, éppen ezért a következőket szoktam kérni a leendő Szülőktől: – legalább a szülés várható időpontja előtt egy hónappal jelezzétek, hogy szeretnétek a fotózást – ha a Kincsetek megszületett, már másnap  értesítsetek engem egy sms-ben vagy e-mailben. A fotózás nagyrészt a stúdiómban történik, megfelelő fényviszonyok mellett, kellően befűtve. 🙂 De szívesen fotózom nyáron a szabadban is, illetve a pécsi Botanikus kert üvegházaiban, egyes házban még télen is elég meleg van egy-egy beállításhoz. Sajnát otthoni körülmények között nem vállalok fotózást a helyszín ismeretlensége miatt.

Mint már említettem, fontos, hogy a Kicsi aludjon. Épp ezért a következők szükségesek a fotózásra: – több órára elég anyatej vagy tápszer – több textilpelenka – MAM márkájú cumi (a legjobb), arra az esetre, ha már eleget evett ugyan, de még szívesen cuclizna (a cumit természetesen a fotók készítése előtt gyengéden kiveszem a Baba szájából) – minden más, ami a Baba komfortjához kell. Fontos, hogy a fotózás nyugodt körülmények között történjen, tehát kérlek, hogy a nagyobb testvért csak a fotózás elejére hozzátok el. Szeretném leszögezni, hogy a Babával semmi olyan nem történik, ami a Babának ne tetszene. További információért keress nyugodtan. 🙂

Babák, gyerekek, család

A pár napos kor után a legideálisabb időszak a fotózáshoz a Baba 8.-9. hónapja. Természetesen előbb is elhozhatjátok, de minél idősebb a Baba, annál több mindent tud produkálni: ül, forog esetleg kúszik, sokat mosolyog.  Ezt az időszakot is érdemes megörökíteni, az “utolsó esély” elkapni a babás pillanatokat. 🙂

A születésnapi fotózásokat is nagyon szeretem, kérésre tortát is rendelek, amit utána haza is tudtok vinni (persze amennyiben a Gyermeketek nem trancsírozta laposra) :))

Egy éves kor után, mikor már hajukat lobogtatva szaladnak, szívesebben fotózom kint a szabadban, persze csak ha az időjárás is engedi. Nagyobb család esetén is inkább a természetbeli képeket szeretem, ahol már igazán mókásra vehetjük a figurát és a gyerekek is jobban élvezik. 🙂 A fotóim ebben az időszakban már inkább “lifestyle” stílusúak, ami annyit tesz, hogy nem beállított képek készülnek, hanem TÉNYLEG igyekszem elkapni az őszinte pillanatokat. Na de elég a szóból, a galériákat átnézve biztosan értitek majd, mire gondolok :))

Kellemes nézelődést!

Kapcsolat

Szugfil-Méhn Niki

7627 Pécs, Matakovits u. 49.

+36 70 369 13 90